Ένα σεμινάριο αφιερωμένο σε ένα από τα πιο σοβαρά, αλλά και πιο κοινά, και παρεξηγημένα προβλήματα συμπεριφοράς…..την επιθετικότητα.

Όταν εμφανιστεί έχει σοβαρές επιπτώσεις για όλους. Προκαλεί τραυματισμό σωματικό και ψυχικό και καταστρέφει σχέσεις. Η επιθετικότητα, όμως, συνήθως είναι απλά ένα σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου και βαθύτερου προβλήματος. Είτε είναι η τελευταία πράξη του σκύλου όταν πλέον θεωρήσει πως δεν έχει άλλη επιλογή ή είναι ένα εργαλείο που του φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε έναν κόσμο από τον οποίο απουσιάζει η σωστή και καθαρή επικοινωνία. Όποιος και να είναι ο λόγος εμφάνισης της, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης.

Ξέρουμε, λοιπόν, τι ακριβώς είναι η επιθετικότητα; Πως παρουσιάζεται; Γιατί εμφανίζεται; Τι ακριβώς προσφέρει στα σκυλιά; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν θα έρθουμε αντιμέτωποι μαζί της; Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για πρόληψη για να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης της; να την προλάβουμε πριν εμφανιστεί; Ξέρουμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά με σκοπό να μην ξανά εμφανιστεί;

✽✽ Θα μάθετε ✽✽

✔ Τι είναι η επιθετικότητα
✔ Το πρόσωπο της επιθετικότητας
✔ Πιθανές στιγμές που μπορεί να εμφανιστεί
✔ Η ποικιλομορφία της
✔ Οι αιτίες εμφάνισης
✔ Τα συναισθήματα πίσω από την συμπεριφορά
✔ Ο ρόλος του φόβου στην επιθετικότητα
✔ Πως μπορεί να προληφθεί
✔ Ο ρόλος του γενετικού υλικού στην εμφάνιση της : Παίζει ρόλο η ράτσα;
✔Η σωστή αντιμετώπιση