Και τα ζώα θέλουν Ρέϊκι!

Το Ρέϊκι είναι, στις μέρες μας, από τις πιο πολύ-συζητημένες εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους για τους ανθρώπους. Μπορούν όμως να επωφεληθούν και τα ζώα μας. Μάλιστα η επιτυχία με τα ζώα είναι πιο προσιτή χάρη στην ανεπτυγμένη συνείδηση τους και συνεπώς στην μεγαλύτερη σύνδεση τους με όλα όσα υπάρχουν γύρω τους. Αρκεί, λοιπόν, να αισθανθούν την γνώριμη θεραπευτική ενέργεια στον χώρο τους για να ανταποκριθούν. Από την στιγμή που θα το γνωρίσουν σύντομα θα αρχίσουν να το ζητάνε τα ίδια όταν αισθάνονται ότι το έχουν ανάγκη.

Τι είναι το Ρέϊκι;

Το Ρέϊκι είναι μια Ιαπωνέζικη ενεργειακή τεχνική η οποία θεραπεύει μέσα από την μείωση του στρες και την βαθιά χαλάρωση. Ο θεραπευτής, αφού μυηθεί στο Ρέϊκι, γίνετε κανάλι για την θεραπευτική ενέργεια η οποία διανέμεται μέσα από τα χέρια του σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Λαμβάνοντας το, ο θεραπευόμενος σημειώνει αύξηση της ζωτικής ενέργειας η οποία αρχίζει να ρέει καλύτερα στο σώμα. Με την εξισορρόπηση της ενέργειας ο οργανισμός προστατεύεται προαιρετικά ή αναρρώνει από σωματική, ψυχολογική ή συμπεριφορική ασθένεια.

Πώς γίνετε στα ζώα;

Το ρέϊκι είναι πολύ ήπια και μη-επεμβατική μέθοδος η οποία δίνει στο ζώο την επιλογή στην θεραπεία του. Τα ζώα έχουν πολύ πιο έντονο ένστικτο αυτο-ϊασης από τους ανθρώπους οπότε όταν αντιληφθούν την θεραπευτική ενέργεια, όπως γίνετε και με τα αιθέρια έλαια, μπορεί ο θεραπευτής, εύκολα, μέσω της συμπεριφοράς του ζώου να συνδεθεί μαζί του σε έναν χορό με κυρίαρχο θεραπευτή το ίδιο το ζώο. Εκείνο, με την συμπεριφορά του, δείχνει που, πώς και για πόση ώρα το χρειάζεται. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και η κάθε συνεδρία διαφορετική. Αρχικά ο θεραπευτής αφήνει το Ρέϊκι να βγει από τα χέρια του καθώς βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το ζώο. Έπειτα, συνήθως, το ζώο θα διαλέξει την απόσταση, από τα χέρια του θεραπευτή, που του είναι πιο άνετη. Συχνά πλησιάζει κοντά στον θεραπευτή και του δείχνει σε πιο σημείο του σώματος θα ήθελε να λάβει το ρέϊκι προσφέροντας του το ή δείχνοντας του το με την μουσούδα του. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές φορές τα σημεία αυτά είναι κεντρικά ενεργειακά σημεία όπως κάποιο τσάκρα ή σημείο βελονισμού σε κάποιον μεσημβρινό. Καθώς το λαμβάνει βυθίζεται στην χαλάρωση όπου κρατάει μισόκλειστα τα μάτια του χασμουριώντας περιοδικά. Όταν θα χρειαστεί να αλλάξουν θέση τα χέρια, θα δώσει το σήμα το ζώο και πιθανότατα θα διαλέξει και το επόμενο σημείο. Το τέλος της συνεδρίας και πάλι θα το ορίσει το ζώο απομακρύνοντας τον εαυτό του από τα χέρια του θεραπευτή. Συνεπώς μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι και μία ώρα.

Γιατί να διαλέξει κανείς το Ρέϊκι για το ζώο του;

Το Ρέϊκι είναι πολύ εύκολος και διακριτικός τρόπος για να αυξήσει κανείς την ευζωία του ζώου του. Δίνετε είτε για πρόληψη είτε προς την ίαση σωματικών, ψυχολογικών και συμπεριφορικών προβλημάτων. Προ πάντων δίνει στο ζώο την ευκαιρία της επιλογής και του προσφέρει την δυνατότητα να ελέγξει το ίδιο την θεραπεία του. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι τους αρέσει πολύ. Δεν είναι λίγες οι φορές που αντιλαμβάνονται τον θεραπευτή πριν ξεκινήσει η συνεδρία πλησιάζοντας τον στην προσπάθεια να τον πείσουν να τους το δώσει.

Αφήστε μια απάντηση