Τι είναι η Animinds

Είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα με ακαδημαϊκή ειδίκευση στη συμπεριφορά των ζώων. Δημιουργήθηκε από την Μαίριλυν Πήτερς BSc MSc το 2005 με σκοπό την παροχή επιμορφωτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους κηδεμόνες ζώων μέσα από την πρωτοποριακή ολιστική προσέγγιση της αλλά και την ευρεία διάδοση τεκμηριωμένων τεχνικών και θεωριών.

Σε ποιους απευθύνεται;

Μπορεί να έρθει σ’ εμάς όποιος θέλει έγκυρη καθοδήγηση στη συμβίωσή του με το ζώο του ως πρόληψη για την εμφάνιση προβληματικής συμπεριφοράς ή όποιος ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα συμπεριφοράς.

Τι ακριβώς κάνει η Animinds και τι σας παρέχει;

Η Animinds αναλαμβάνει, ως μεσολαβητής μεταξύ ανθρώπου και ζώου, ό,τι πρόβλημα προκύψει στην συμβίωση ανθρώπου – ζώου με στόχο να επιφέρει την ισορροπία. Με επιστημονική υποστήριξη και καθοδήγηση στην επίλυση του προβλήματος σας, είμαστε δίπλα σας για να σας απαντήσουμε από την πιο απλή απορία διαχείρισης που μπορεί να έχετε μέχρι και στα πιο σοβαρά και σύνθετα προβλήματα συμπεριφοράς που αντιμετωπίζετε.

Αναλαμβάνουμε όλα τα είδη κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιώντας πάντα την πρωτοποριακή ολιστική μας προσέγγιση -λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το σώμα (υλικό και ενεργειακό), το μυαλό, αλλά και το πνεύμα του ζώου και των κηδεμόνων του. Η ολιστική μας προσέγγιση συμπεριλαμβάνει θετικές κλασικές τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς σε συνδυασμό με εναλλακτικές και ενεργειακές μεθόδους.

Πέρα από την προσωπική επαγγελματική συνεργασία one-to-one με τους πελάτες της, η Animinds δραστηριοποιείται και στον χώρο της επιμόρφωσης προσφέροντας πληθώρα από σύγχρονα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κηδεμόνες και επαγγελματίες του χώρου.

Διαβάστε για εμάς στην συνέντευξή μας στο LIFO.

Για την Μαίριλυν

Η Μαίριλυν Πήτερς BSc MSc είναι η πρώτη ειδικός συμπεριφοράς ζώων στην Ελλάδα και ιδρύτρια της AniMinds που ειδικεύεται στην ευζωία και πρόνοια των ζώων μέσω μιας πρωτοποριακής ολιστικής προσέγγισης που έχει αναπτύξει. Στόχος της AniMinds είναι η επίτευξη αρμονικών σχέσεων μεταξύ ζώων και κηδεμόνων μέσω του συνδυασμού κλασικών και εναλλακτικών μεθόδων.

Το κύριο ενδιαφέρον της είναι η σχέση ‘άνθρωπος-ζώο’, η δυναμική και η επικοινωνία μεταξύ τους και η διερεύνηση της σύνδεσης του ζώου με την οικογένεια και το περιβάλλον του.

Η Μαίριλυν διεξάγει επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια σε ζητήματα συμπεριφοράς και ευζωίας των ζώων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι αρθρογράφος σε περιοδικά του κλάδου, εμφανίζεται ως ειδικός στην τηλεόραση και συνεργάζεται με κτηνιάτρους, σωματεία, εκπαιδευτές και κηδεμόνες ζώων.

Η Μαίριλυν κατέχει πτυχίο Μοριακής Βιολογίας (BSc Biological Sciences: Cell and Molecular) από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και Μάστερ (μεταπτυχιακό) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με θέμα την “Συμπεριφορά και Πρόνοια Ζώων” (MSc Applied Animal Behaviour and Animal Welfare). Επιπλέον, διαθέτει διπλώματα επαγγελματικής εξειδίκευσης στην διατροφή για κατοικίδια (Dr Nick Thompson DVM PhD, UK 2006, Dr. Meg Smart DVM PhD, USA 2018), αρωματοθεραπείας από το Essential Animals (Diploma in Essential Oil Therapy for Animals), Reiki, EFT (Emotional Freedom Technique Level 1 and 2), ThetaHealing (Basic DNA & Advanced DNA), Tong Ren, και Animal Communication (Wendy Wolfe, USA).

Τα τελευταία 14 χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.